ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Борисов: Има шансове за правителство, ако мандатът е при ДБ

Министерски съвет брифинг Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да уговаря ДБ за третия мандат

ГЕРБ продължава да ухажва “Демократична България” в очакване не третия мандат за съставяне на правителство. В няколко телевизионни интервюта днес членове на Борисовата партия предвиждаха “раздяла” между бившите коалиционни партньори и настоящи съмишленици – ДБ и “Продължаваме промяната”. Те препоръчваха ГЕРБ като по-добър партньор на демократичното обединение. Наративът бе продължен и следобед от лидера им Бойко Борисов. “Има реални шансове третият мандат да стане, ако отиде при “Демократична България”, ако е при “Български възход” – може да се събере някакво мнозинство, но няма да е стабилно”, каза той на среща с депутати от групата на ГЕРБ-СДС.

Според него ако целта била “да изложат БСП за пореден път”, президентът Румен Радев щял да даде третия мандат на тях. И припомни, че има решение на конгреса на партията му да не се коалират с левицата. Също така изрази съмнение, че самите членове на ДБ ще съгласни на коалиция със социалистите.

“Извинявам се на Христо Иванов, не исках да го унищожавам като политик, да предопределям, като го предложих за премиер”, каза Борисов. И добави, че единственото важно е кандидатът да е овластен от партията, от коалицията им, за да има мандат за преговори, когато отиде при ГЕРБ. “Ще искам подписване и то на лидерите”, подчерта той и пожела на ДБ “мъжество”.

Още в неделя лидерът на ГЕРБ призова съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов да състави правителство, да го оглави, да покани парламентарните партии да подпишат обществен договор и да се поеме ангажимент, че министрите няма да извършван никакви незаконни действия. По-рано същия ден апелира “Продължаваме промяната” да постигнат договореност с ГЕРБ за съставяне на редовен кабинет, за да няма предсрочни избори, които ще се отразят зле върху развитието на страната във важен момент за приемане на еврото и изпълнението на плана за възстановяване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *