ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Борисов обяви, че ГЕРБ се е разграничила от санкционирания по “Магнитски” Горанов

Бойко Борисов обяви, че партия ГЕРБ се е разграничила от бившия финансов министър Владислав Горанов, който попадна в санкционния списък „Магнитски“. На среща с областната структура в Стара Загора лидерът на ГЕРБ добави, че в първия ден на следващото Народно събрание ще внесат и подкрепят предложените от Министерски съвет съдебни реформи.

Бойко Борисов обяви, че партия ГЕРБ е направила всичко, за да се разграничи от действията на попадналия в санкционния списък за корупция на САЩ Владислав Горанов. Бившият премиер добави, че дълбоко вярва, че той не е виновен и се надява да го докаже.

„Вчера беше санкциониран бивш наш член Влади Горанов по закона “Магнитски”. Искам да напомня на тези, които злорадстват, че още тогава беше отстранен като министър, депутат и не участва в нито една листа на партията. Ако имат доказателства има органи, които да разследват. Аз твърдя, че нито стотинка, нито лев не сме получили от въпросния Божков. Ако някой е получавал да си носи отговорност. Аз твърдя, че аз и партията не сме взели нито стотинка. Дълбоко вярвам, че той не е виновен и се надявам да го докаже. Ние сме се разграничили“, заяви Борисов.

Според него атаката към ГЕРБ от Вашингтон идва заради неприетите съдебни реформи.

„Защото аз внимателно и доста често говоря с важните хора във Вашингтон. Те очакваха това да се случи в тези няколко дни. Това ме навежда на мисълта, че следващия парламент трябва да остана вътре. Те ни надиграха, защото ние като партия поехме ангажимент да  изкараме съдебната реформа, дори и в останалите няколко дни, но вие като млади зайчета тичахте в устата на вълка- хитрия ход и маневра на опитния Христо Иванов и на Кирил и Асен“, заяви пред партийния актив Борисов.

В Стара Загора лидерът на ГЕРБ обяви, че ще подкрепи за четвърти мандат досегашния кмет на общината Живко Тодоров.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *