ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Борисов: Този път ще стана депутат, за да не може да ни надиграят

Парламент лидерска среща Бойко Борисов

“Този път ще стана депутат, за да не може да ни надиграят, както в предишния парламент. Щом толкова искат, ще стана. Те толкова ме желаят, че нещо са объркани. Оттеглих се в централата да не ги дразня. Бил съм три пъти премиер, два пъти кмет, колко пъти депутат… На мен депутат ли ми е мило да стана?” Това заяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му изглежда, че няма да има правителство и изборите на 2 април са абсолютно ненужни.

Трагичният случай с мигранти

“Това което се случи в момента, е не само трагедия, но и оценка. Това, което се случи, опровергава всички наши критици – че се справят с границата. Изобщо не трябва да прехвърляме вината на служебните правителства. Щом има такива, значи партиите не са се справили с основното си задължение – да съставят правителство”, каза Борисов и продължи: “Преди две години беше неглижирано, че България беше сочена като пример за справяне с нелегалната миграция. Получихме 150 милиона евро, от премиера на Великобритания до премиера на Унгария идваха у нас. Госпожа Мелони, която постигна пореден добър резултат в Италия, иска да дойде, за да каже как сме се справили с нелегалната миграция.”

България и еврото

Според бившия премиер протестът преди две години е започнал, когато България е била приета в Европейския банков съюз. “Вървяхме заедно с Хърватия. Тогава ни отделиха от Румъния. Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме всякакви шансове“, посочи той. И отрече парламентарната група на ГЕРБ да е бойкотирала заседанията на икономическата комисия, заедно с ДПС и БСП, в които е трябвало да се приеме закона за изменение на Кодекса на застраховането. Борисов го определи като “категорична лъжа”. “Защо “Да, България” и “Продължаваме промяната” не влязоха (б.р. за обсъждането) на Закона за мерките срещу изпирането на пари”, попита председателят на ГЕРБ.

Горанов и закона “Магнитски”

“Горанов още първия момент си подаде оставката тогава. Не е бил министър в ГЕРБ, не е бил кандидат за министър в правителствата, които сме предлагали”, подчерта политикът. Бившият финансов министър в кабинета на ГЕРБ Владислав Горанов е вписан сред санкционираните по закона “Магнитски”, който беше публикуван от Министерството на финансите на САЩ миналия петък.”Като говорим за закона „Магнитски“, тук има още нещо – руската зависимост”, изтъкна Борисов и допълни, че има проблем с корупцията у нас “още от Турското робство”.

“Знаех за “Магнитски” преди това. За пет дни три пъти бях в посолството на САЩ, защото имаме много партньорски задачи да свършим”, заяви още експремиерът.

Съдебната реформа

“Много ясно оцених ситуацията. Кирил, Асен и Христо Иванов ни надиграха. В следващия парламент Крум Зарков (б.р. служебният правосъден министър) трябва да ни подготви работен документ, който да гледаме и одобряваме. Предлагам партиите, които искат, да поработят по него тези месец и половина и първия ден, след като влезем в парламента – да го внесе Крум Зарков и да го подкрепим“, каза Борисов. И добави, че няма главният прокурор да бъде недосегаем и че не може да не бъде разследван. “Трябва да подготвим закон, който да приемем. Защото, ако сменим Гешев с Рашков, под такова нещо няма да се подпиша никога”, смята лидерът на ГЕРБ.

“Кой разследва беззаконието на Рашков срещу нас. Идват, обръщат ми къщата и двора. Не намират нищо, защото няма какво да намерят и въпреки всичко полицаите казват: “Разпоредиха ни, за да ви изведем само за да ви снимат с белезници”, коментира Борисов ареста си от миналата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *