ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

БСК настоява за въвеждане на еврото от 1 януари 2024 г.

бск

В своя позиция Българската стопанска камара настоя за ускорено присъединяване към еврозоната и въвеждане на еврото от 1 януари 2024 година.

Бизнесът поиска и широка обществена кампания по процедурите и ефектите от присъединяването с цел подобряване на информираността и осигуряване на широка обществена подкрепа.

В позицията на Стопанската камара се подчертава, че дискусията за въвеждането на еврото е еднозначно и формално завършена с присъединяването на България към Европейския съюз на 1 януари 2007 година.

От работодателската организация изразяват своята категорична подкрепа за ускоряване на подготовката и всички необходими процедури, както и необходимата външна и вътрешна подкрепа, и настояват народните представители и парламентарните групи в 48-то Народно събрание да положат всички усилия за своевременното приемане на законодателните актове, необходими за присъединяването към Еврозоната, за съхраняване на финансовата устойчивост и провеждане на благоразумна фискална политика.

Проучване на Камарата показва, че 56% от нейните членове се обявяват в подкрепа на приемането на еврото от 1 януари 2024 година, съобщи заместник-председателят Станислав Попдончев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *