ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

БСП внася искане за експертна комисия заради пострадалите карловски села

Брифинг на БСП

На брифинг от кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че още днес ще внесат искане за експертна комисия, която да установи щетите от първото наводнение в селата Богдан, Слатина и Каравелово.

Тя подчерта, че все още, 6 месеца по-късно, такава независима експертна комисия, не е минавала. “6 месеца след първото наводнение всички институции са оставили тези хора сами да се справят с тревогите си”, заяви Нинова.

Нинова добави, че второто действие, което ще предприеме БСП, за да помогне на жителите на пострадилите села, е да сигнализират още днес Агенция за държавна финансова инспекция (АДФИ) за одит на средствата, които са отпуснати и изразходването на парите от дарителската сметка.

Лидерът на БСП заяви, че ще бъдат настоятелни пред служебния кабинет, областната администрация и общината в Карлово, за да се предприемат всички мерки за защита на хората.

Жители на пострадалите села дадоха изявления, разяснявайки подробности за тежката ситуация. 

“В навечерието сме на второ наводнение, а още не сме се справили с последствията от първото. Някак почувствахме, че държавата е абдикирала от нас и от нашата съдба”, каза Петя Стоянова, жител на село Богдан.

В заключение на своите изказвания представителите на селата апелираха народните представители и правителството да вземат отношение по техните проблеми.

По-рано днес в ефира на Bulgaria On Air Веска Ненчева, която е депутат от БСП заяви следното:

“Работата на доброволците и даренията компенсират работата на държавата, но това не може да продължи до безкрай. За съжаление, от вчера започна да лъсва безсилието на държавата и институциите.”

Тя алармира, че животът на хората отново е застрашен. “Затова трябва на нещата да се погледнат много сериозно. Сега тепърва отново се включва почистването на коритото на реката в селата Богдан и Каравелово. Това е прекрасно, но защото трябваше да се чака пороя, а не се изчисти по рано?”, попита Ненчева, която добави, че от три дни получава съобщения от хората в селата Богдан, Каравелово и Слатина, които се страхуват и търсят съдействие.

Няма контрол на изразходваните средства. Ако те бяха правомерно разходвани, сега нямаше да има нужда да се обявява това положение“, смята депутатът от левицата.

Веска Ненчева бе категорична, че ще продължи да поставя проблема пред отговорните институции и увери, че хората от бедстващите села няма да бъдат забравени.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *