ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

БСП и “Възраждане” настояват за по-строги наказания при престъпления на пътя

Корнелия Нинова

От БСП и “Възраждане” настояват да има по-строги наказания при престъпления на пътя.

“Сигурно сте чули, че онзи дрогиран и пиян шофьор, който блъсна и уби 14-годишно момче в Казанлъшко, е пуснат срещу три хил. лева парична гаранция. Сигурно сте чули, че днес Бузовград и Казанлъшко се вдигат на бунт”, каза лидерът на левицата Корнелия Нинова. От парламентарната трибуна тя попита справедлива присъда ли е това и “проговаря ли съвестта ви”.

Нинова добави, че вече за девети път поставя въпроса в дневния ред да се вкара и да се приеме промяната в Наказателния кодекс. Въпросната промяна казва, че за пияни и дрогирани шофьори няма да има условна присъда и парични гаранции. “Ще се отнема превозното средство и ще се лежи 20 години в затвора, ако е доказано престъплението”, заяви още Нинова. 

Лидерът на левицата заяви, че БСП няма да спре да поставя този въпрос всеки ден. “Ще станем като онази прословута фраза в Рим – “Картаген трябва да бъде разрушен”, коментира тя.

Петър Петров от “Възраждане” каза, че от партията настояват за променяне на квалификация на умисъла при престъпленията против транспорта, за премахване на условните присъди, за по-тежки санкции, когато при деянието са причинени изключително тежки последици и смърт – наказанията да са 20 години, както и да се отнема на моторното превозно средство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *