ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

БСП с втори опит за Национален съвет

бсп централа

В рамките на днешния ден се очаква Националният съвет на БСП да одобри коалиционната формула за участие в предсрочните парламентарни избори през април. Заседанието, което трябваше да се проведе миналата неделя, беше отложено за днес, 10 февруари, в 14:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Коалицията към настоящия момент се запазва същата, няма промяна, коментира пред журналисти Филип Попов преди началото на несъстоялия се пленум. “Разбира се, Националният съвет може да реши нещо друго, но нямаме такива заявки към момента“, каза тогава той.

На днешното заседание е предвидено народните представители от парламентарната група на БСП в 48-ото Народно събрание да направят отчет за свършеното в парламента. Освен това се очаква Националният съвет да даде начало и определи график за провеждане на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областни съвети за подреждане на листите по райони.

Припомняме, че миналата неделя Националният съвет на БСП трябваше да обсъди подготовката за предсрочните избори и предстоящия конгрес на партията на 11 февруари, но заседанието беше отложено. Причините, които посочиха от партията бяха лошото време, отсъствието на социалисти заради преговорите за състава на районните избирателни комисии и отказа на други да се регистрират “с цел да провалят участието на БСП в предстоящите избори“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *