ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

БСП ще търси партньорство с ГЕРБ и ДПС след изборите

Румен Гечев, БСП

Румен Гечев, БСП

БСП вече гледа към участие в “нетрадиционна коалиция” с ГЕРБ и ДПС

БСП ще търси партньорство за формиране на редовно управление по четирите приоритета, посочени на лидерската среща миналата седмица – законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост, Бюджет 2023, присъединяването ни към Шенген и съдебната реформа. В срещата по покана на БСП участваха ГЕРБ, ДПС и “Български възход”. Пред БНТ социалистът Румен Гечев заяви, че “традиционна коалиция” между БСП, ГЕРБ и ДПС след изборите едва ли е възможна, но трябва да се намери компромис, който да доведе до редовно управление. Още на срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов допусна кабинет с участието на ГЕРБ и БСП, но след нови избори. ДПС приветства това. А председателят на левицата Корнелия Нинова не отхвърли “поканата”.

“Трябва да се материализира партньорството, защото българите няма да позволят да чупим световни рекорди. Ако не бъде направено редовно правителство, ще има тежки последици. БСП направи всичко възможно Народното събрание да избере редовно правителство. Има четири цели, около които може да се обединим и които потискат различията, а реализациите им можеха да доведат до позитиви за българския народ. Но за съжаление, нашите партньори по техни политически сметки, не се съгласиха с това и отиваме на избори”, посочи Гечев. И изтъкна, че разделението между БСП и “Продължаваме промяната” по въпросите, касаещи външната политика и отбрана, е много голямо въпреки сходствата в социалните политики на двете партии.

Социалистът призова за активност на предстоящите избори. “Всички гласуват, но тези, които не отиват да гласуват, прехвърлят гласа си на тези, които гласуват”, изтъкна той. На следващите избори от левицата ще търсят по-добро представяне в парламента.

Според БСП страната ни не трябва да влиза в еврозоната, без да отговаря на маастрихтските критерии, а към момента те не са изпълнени. Затова било по-добре приемането на еврото да се отложи до подобряване на икономическите показатели. По думите на Гечев не е късно да се възроди и проекта за АЕЦ “Белене”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *