ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

БЧК обяви дарителска кампания за пострадалите в Турция

бчк

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Република Турция на 6 февруари 2023 година. 

Открита е специална банкова сметка в лева: IBAN: BG64UNCR76301078660913

Желаещите да подкрепят кампанията могат  също да го направят, като изпратят  SMS на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Екип за търсене и спасяване от 12 души с пет  кучета от Планинската спасителна служба на БЧК отпътува за Турция, за да се включи в спасителните дейности на място.

От БЧК са в готовност и да предоставят от бедствения си резерв 1000 спални комплекта, които включват походни легла, надуваеми матраци, възглавници, одеяла, горни и долни чаршафи, калъфки за възглавници, кърпи и хавлии. Още допълнително 1000 одеяла и 1000 комплекта спални чаршафи. От съвместния бедствен резерв на Българския Червен кръст и на Турския Червен полумесец могат да бъдат предоставени 300 кухненски комплекта за хранене, 300 семейни палатки, 300 радиатора, 1000 матрака и 3000 вълнени одеяла.

Българският Червен кръст изказва своята благодарност към всички, които са отправили запитвания за набиране на помощи. В момента опитни и специално обучени екипи работят при изключително тежки условия на терен, като тяхната основна цел е спасяването на ранените и пострадалите. Предстои да бъде извършена оценка на дългосрочните нужди, за която от Турския Червен полумесец (ТЧП) ще предоставят допълнителна информация.

От Българския червен кръст са в постоянна комуникация с Турския Червен полумесец и сформирания щаб на ТЧП, ръководещ операцията по подпомагане. Те поддържат връзка и с Министерството на вътрешните работи и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“(ГДПБЗН).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *