ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

България ще предостави 97 хил. лева хуманитарна помощ на Иран 

иран

Министерският съвет одобри 97 792 лева хуманитарна помощ за участие на България в регионалната инициатива на Екип Европа в подкрепа на афганистанските бежанци в Ислямска република Иран.

Финансирането ще бъде осигурено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предназначени за развитие и хуманитарна помощ. То е предоставено като доброволна целева вноска към Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) за изпълнение на проект „Подкрепа за афганистанските бежанци в Ислямска република Иран чрез предоставяне на подобрени здравни грижи и образование“.

С парите ще се осигури достъп до образователни и здравни услуги на афганистански бежанци в Ислямска република Иран, която остава 10-ата по големина приемаща страна на бежанци в света.

Този доброволен принос ще бъде израз на последователната подкрепа на България за дейностите и програмите на ВКБООН. Той съответства на националните външнополитически приоритети на страната ни – намаляване на риска от миграционен натиск и борба с първопричините на нелегалната миграция, която засяга нашата страна и Европа като цяло.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *