ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Български доброволци тръгват към Турция

Екип от 27 души, членове на Националната асоциация на доброволците в Република България, заминават за да помогнат на пострадалите при земетресението в Турция. Това съобщи за БТА Георги Влайков, ръководител на групата. По думите му от Пловдив ще заминат около 15 души, а останалите са от София и други градове в страната. 

В екипа влизат доброволци от “Пещерно спасяване – България”, формирование “Мей дей”,  “Пловдив 11”  и “Аварийно спасяване” – Пловдив. “Някои колеги имат опит, други сме обучени и сме преминали курсове за оказване на помощ при земетресения“, обясни Влайков, който е парамедик. Заминават още лекари и всякакви специалности на възраст от 20 до 50 години. 

Всички сме гледали снимки и клипове, има много разрушени сгради, изчезнали, а бройката на загиналите скача всеки час“, отбеляза доброволецът. По думите му ситуацията е сложна, никой не знае какво се случва в Сирия. “Отиваме да упражним това, за което сме тренирали толкова години“, коментира Влайков. 

Доброволците са предупредени и са подготвени за изключително зимни условия. “Ще работим на 24-часов режим на смени, защото времето е ценно в такива случаи“, допълни доброволецът. Екипът тръгва от Пловдив в 11:00 часа. Ще пътуват с четири буса и два високопроходими джипа. Заминават с много медицинско оборудване и консумативи, спасителна техника, микрофон за акустично издирване при земетресения, който се използва специално за откриване на хора под развалини. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *