ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Сабрутев отговори на обвиненията за “разговори по кьошетата”

Венко Сабрутев

Депутатът от ПП отговори на лидера на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във връзка с обвиненията й към тях за “политическата шарлатания”

“Очакваме от ГЕРБ да изпратят своите виждания за политики, с цел да намерим общ хоризонт”. Това заяви в интервю за БНТ Венко Сабрутев от “Продължаваме промяната”. Той допълни, че намирането на общи възгледи е важно, за да се състави една съвместна програмна декларация, която да бъде внесена в Народното събрание и на база на нея да се прецени дали може да се направи правителство на малцинството, заедно с “Демократична България”. Също така подчерта, че от ПП не водят срещи, които не са публични и такива, за които медиите не знаят.

Припомняме, че във вчерашния ден (22 декември) лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова публикува пост във “Фейсбук”, в който обвинява ПП в “политическа шарлатания”. Тя ги попита, защо толкова са искали всичко да се случва публично пред камерите, а на 21 декември са провеждали разговори “по кьошетата на парламента”.

“Научете се бе, момчета! Каквото прошепнеш, трябва да имаш кураж да го кажеш високо. Достойният човек говори високо и гледа право в очите”, написа още Десислава Атанасова.

Венко Сабрутев отговори на обвиненията на Десислава Атанасова по адрес на ПП като заяви: “Това е нашият подход. Всичко да става пред камера, микрофони и хората да виждат, че няма задкулисие, че няма скрито. Всичко трябва да се случва пред хората”. Той добави, че от ПП не са правили “такива срещи”, каквито твърди, че е имало лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

На въпрос дали са “дърпали депутатите”, както твърдят от ГЕРБ, Сабрутев отгорови възмутено, че не може да коментира думи на човек, “който бълва постоянно неистини”. И добави, че няма как да ходи след всяка лъжа и да я оспорва.

В интервюто Венко Сабрутев заяви още, че от “Демократична България”, “Български възход” и от БСП са дали потвърждение за участие в предстоящите разговори днес.

“Важно е да се уточни какви реформи ще се правят и как ще се изпълнят”, допълни народният представител и поясни, че трябва да се изготвят конкретни законопроекти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *