ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Вигенин: Това НС няма как да гласува текстовете за разследване на главния прокурор

“Настояваме да се намери най-добрата формула, под която да бъде създаден механизъм за контрол на актовете и на дейността на главния прокурор”

До разпускането на това Народно събрание няма да бъдат гласувани промени в Закона за съдебната власт, с които да бъде създаден механизъм за разследване на главния прокурор, коментира зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин в Ямбол. 

Според Вигенин за гласуването на промените на второ четене няма достатъчно време, тъй като дори днес Комисията по правните въпроси да успее да финализира законопроекта: “Това означава да се обяви утре, че е направен такъв законопроект и оттам най-късият срок, който може да тече за предложения между първо и второ четене, е 3 дни, което на практика означава, че това Народно събрание няма да приеме този проект”.  

Кристиян Вигенин беше категоричен, че законопроектът не бива да се приема прибързано, тъй като има риск той да се окаже противоконституционен. 

“Моята теза: че Народното събрание – следващото, трябва да се заеме с този законопроект още първите дни”, обяви той. 

“Ние подкрепихме законопроекта, продължаваме, настояваме да се намери най-добрата формула, под която да бъде създаден механизъм за контрол на актовете и на дейността на самия главен прокурор”, допълни Кристиан Вигенин. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *