ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ВМА обяви прием на кандидати за обучение по професия “Парамедик”

ВМА обявява прием на кандидати за обучение по професията „Парамедик“- със специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения.

Има повишен интерес към това обучение след опустошителното земетресение в Турция и Сирия. Това посочи пред БНР подполковник доц. Иван Попиванов, заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност.

„Вече са записани 8 човека. Тежкото земетресение е породило една необходимост от знания за оказване на първа помощ в такива бедствени ситуации“, каза той.

През миналата година е стартирала подготовката на първия курс за обучение на парамедици във ВМА. В момента всички, които са го завършили работят по специалността, посочи доц. Попиванов.

„Подготвяме и военни парамедици. Смятаме, че ще бъдат гръбнак на медицинското осигуряване на войските. Недостигът на лекари и медицински сестри ще продължи през следващите години“, допълни той.

“Когато произведем достатъчно кадри, парамедиците ще бъдат и основни действащи лица при спасителни акции, обясни още доц. Попиванов.

Кандидатите трябва да са завършили средно образование. Необходимо е да подадат документи, с които могат да се запознаят на сайта на ВМА. Крайният срок да го направят е до 20 март. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *