ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Общо 34 държави са позволили на териториите им да има секции за вота на 2 април

Избори

“34 държави са дали разрешение за провеждане на избори на тяхна територия. Австрия е дала само съгласие за провеждане на избори в дипломатическите и консулските ни представителства там”. Това заяви Иван Кондов – постоянен секретар на Министерството на външните работи на Република България и председател на работна група “избори” към ведомството.

От работна група “Избори” към МВнР предлагат на ЦИК за изборите на 2 април да не се откриват секции за гласуване в курортите в Гърция и Турция, тъй като не се очаква в деня на вота там да има български избиратели. За сметка на това се предлага секции да има в Република Северна Македония, по предложение на консула ни в Битоля, в Кавадарци и Прилеп.

За сметка на това се предлага секции да има в Северна Македония, по предложение на консула ни в Битоля, в Кавадарци и Прилеп.

Австрия и Чехия са дали съгласие само за провеждане на избори в дипломатическите и консулските ни представителства на териториите им.

В Германия на 40 места ще бъдат разкрити секции за гласуване.

Поради спецификата на административните процедури все още няколко държави не са дали разрешение за разкриване на секции на тяхна територия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *