ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Връчиха 6 акта за нарушения в болница “Шейново” по случая с разменените бебета

От Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) връчиха днес шест акта за установени нарушения в болница „Шейново“ по случая с разменените бебета. Това потвърди за БТА Фидел Косев, заместник-директор на агенцията. 

Един от актовете е за болницата, а останалите – на физически лица, работещи в „Шейново“, посочи Косев. Актовете са връчени в резултат на нарушенията, които бяха констатирани при проверка на болницата по повод разменените бебета. 

Преди месец от ИАМН съобщиха, че проверката им, извършена в периода 21 декември 2022 г. – 4 януари 2023 г.  в „Шейново“, е констатирала неосъществен достатъчен контрол на различни нива, който е довел до размяната на новородените деца. Проверяващите констатираха нарушения на медицинския стандарт по неонатология, на основните изисквания, на които трябва да отговарят устройството, дейността и вътрешният ред на лечебните заведения за болнична помощ, както и на разпоредбите на Закона за лечебните заведения .

През декември 2022 г. беше установено, че две деца, родени през септември в „Шейново“, са били разменени и при изписването им от болницата не са били дадени на биологичните им майки.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *