ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“Възраждане” иска промени в Закона за националната сигурност

брифинг на "Възраждане"

От 4 години на 6 месеца да бъде намален срокът, в който лица, които са заемали високи държавни длъжности, могат да ползват специализиран транспорт на НСО след края на мандата им. 

Това предвиждат промени в Закона за националната сигурност, внесени от “Възраждане”. Сред ползващите се от това право са бившите председатели на НС и премиери. 

Цвета Рангелова обясни мотивите.

“Няма основание за това. Считаме това положение на закона за излишен разход за данъкоплатците, тъй като безусловното ползване на сили от Националната служба за охрана, съответно касаещо и транспорт, което са и транспортни разходи за горива, човешки ресурси, са напълно неоправдани във варианта, който съществува към днешна дата. Следва и смятаме, че до настоящия момент не са известни в историята каквито и да било случаи, които да налагат ползването на този огромен ресурс, този огромен разход за данъкоплатците, не е имало такива обстоятелства с изключение на няколко, които са известни и на вас. Имало е ситуации, в които определени политици сами са създавали и пускали сигнали срещу себе си, за да могат да се възползват и да осигуряват за себе си един доста разточителен и луксозен начин на живот. За 2020-а година бяха правени проучвания, които медиите оповестиха, че за предходната, за 2019-та година използването на такъв транспорт в километри се равнявало на 62 пъти обиколката на Земята по Екватора. Сами преценете за какви разходи става дума, за каква необходимост от ползването на такъв транспорт. Ето защо ние смятаме, че предложението ни следва да намери подкрепа в народните представители”, направи изложението си депутатката.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *