ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“Възраждане”: Няма значение какъв е реакторът, когато плащаме скъп ток

брифинг на "Възраждане"

“Да имаш два ядрени реактора и да не ги използваш, защото са руски – това е престъпление. Но те дори вече не са руски, те са български“. Това заяви на брифинг в Народното събрание лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Той коментира, че няма значение дали един реактор ще бъде руски или американски, “мен ме интересува ние да стоим на светло, на топло и да плащаме ниски сметки”.

Костадинов заяви, че има антиконституционно, лобистко решение, с което се показва как сме верни на американците и заради това е подадена жалба. По темата е разговарял и с лидера на БСП Корнелия Нинова, защото са нужни още 21 подписа, за да може жалбата да бъде входирана.

Лидерът на “Възраждане” напомни, че партията е категорично “за” развитие на ядрената енергия в България и тя е доказана, че е зелена енергия.

Според Костадинов така приетото решение облагодетелства една конкретна фирма. По думите му американската технология AP 1000 е скъпа и полу експериментална, затова почти никъде в света не работела с изключение на един реактор в Китай.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *