ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От “Възраждане” доволни, че идва “пети поправителен изпит”

Парламент възраждане Костадин Костадинов

От “Възраждане” приветстват това, че ще “има възможност за пети поправителен изпит”, и изтъкват, че изборите, когато не са редовни, а извънредни, са “поправителни изпити за политиците и за народа”

Това Народно събрание приключва краткия си живот и в това няма нищо лошо, защото когато се разпусне, съдбата на България отново зависи само и единствено от българския народ. Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна по повод края на 48-ото Народно събрание. От “Възраждане” приветстват това, че ще “има възможност за пети поправителен изпит”, и изтъкват, че изборите, когато не са редовни, а извънредни, са “поправителни изпити за политиците и за народа”.

Костадинов отчете два знакови успеха и два знакови неуспеха на този парламент. Успех е приетото единодушно решение, с което се задължи правителството да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост. А това е нямало да се случи, ако е имало стабилно правителство и стабилно мнозинството, добави Костадинов. “Вторият успех на това Народно събрание е от буквално преди минути”, каза той, визирайки приетата днес Декларация във връзка с ескалиращите агресивни антибългарски прояви в Република Северна Македония. “Не е безпрецедентно, но е много рядко срещано обединението около национален интерес и защитата на българската кауза в Македония, на историческата истина за Македония, на българите в Македония”, категоричен е лидерът на “Възраждане”.

Като знаков неуспех той отчете за пореден път неслучилата се съдебна реформа, саботирана по думите му още по-знаково от тези, които са я превърнали “в свое политическо знаме и символ верую”. Другият неуспех бил “знаков за демокрацията като цяло”, коментира депутатът. И отбеляза, че инициативата на “Възраждане” за референдум за запазване на българския лев не е получила подкрепа от останалите политически сили в парламента.

Костадинов не е съгласен, че няма диалог в Народното събрание. “Диалог има, но няма чуваемост, няма разбираемост. Когато парламентът изчерпа своята чуваемост и разбираемост, единственото нещо, което ни остава, е да се обърнем към другия парламент – към народа, към хората по улиците. Затова от три седмици хиляди доброволци събират подписи за референдум. Когато в парламента не става, големият парламент на улицата ще направи това, което е необходимо”, смята той. И се похвали, че за първите три седмици са събрани 153 хиляди подписа и от партията му очакват до края на срока да съберат поне 600 хиляди подписа.

“България се пробужда в момента и това е един от най-добрите моменти на политическата криза. Няма нищо лошо в изборите. Това, че в този парламент не се създаде правителство, е може би един добър знак към избирателите, които иначе нямаше да приемат “политическото кръвосмешение”, което трябваше да се случи, за да има такъв кабинет, който щеше да е неустойчив. По-доброто решение са изборите, към които отиваме на 2 април. Изборите са начинът да бъде преодоляна всяка една политическа криза. Българите са държавата, не депутатите, не министрите, не президентът, не който и да било, не медиите или така наречените граждански организации, а българският народ в неговата целокупна цялост, шарен, разнолик, но мъдър и силен”, завърши Костадинов декларацията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *