ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Възраждане” се регистрира за участие във вота на 2 април

брифинг на "Възраждане"

“Възраждане” се регистрира за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 април. “Отиваме на тези избори с намерение да спечелим доверието на българския народ, да можем да достигнем до повече хора и те да разберат, че в Народното събрание има политическа партия, която изпълнява своите ангажименти”, каза пред репортери Цончо Ганев на излизане от сградата на Централната избирателна комисия. Внесените от партията подписи са 4182. По думите на Ганев никой не може да отрече, че “Възраждане” защитава с дела поетите по време на кампания ангажименти към избирателите. Искаме да имаме мнозинство, за да можем да управляваме самостоятелно, посочи той.

На въпрос дали очаква да бъде съставено правителство в следващия парламент той отговори, че това ще реши българският народ на изборите. И добави, че в 48-ият парламент е имал “евроатлантическо мнозинство от шест партии”, но те не са успели да направят правителство. “Това дали ще има сега кабинет зависи от това дали евроатлантическото мнозинство отново ще направи някоя срамна коалиция, както беше в по-предишния парламент, където видяхте БСП заедно с “Демократична България” и “Продължаваме промяната”. Сега няма да е учудващо, ако отидат и с ГЕРБ”, добави бившият депутат.

Ганев посочи, че в предишния и в по-предишния парламент са били канени на всички разговори за правителство, обещавани са им постове, но от партията не били в парламента самоцелно заради постовете. Те настояват за конкретни политики – България да не влиза в еврозоната, за което са събрани до момента над 250 хил. подписа за референдум, спиране износа на оръжие за Украйна и премахване на американските бази в България. От “Възраждане” не са съгласни и да се дават пари за нови атомни реактори.

Във връзка с последните санкции спрямо български граждани по закона “Магнитски” политикът счита, че за пореден път като държава сме унижени. “Те показват и че нямаме право да имаме собствено правосъдие. Хората, които попадат в списъка, и според нас трябва да бъдат съдени и осъдени, но от български съд. Какво дава този списък – виждате какво се случва с Пеевски, Божков, какво от това, че някой ще попадне в този списък, искат само да ни унижат”, коментира той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *