ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

В новогодишната нощ – над 220 сигнала до “Спешна помощ”

умбалсм пирогов

С пищна заря и “Дунавско хоро” на много места в страната съгражданите ни посрещнаха Новата 2023 година. В новогодишната нощ не липсваха и инциденти. Сред куриозните случаи, на които са се отзовали екипи на столичната “Спешна помощ”, са самопрострелял се мъж с фойерверк, както и друг, който е с множество изгаряния по тялото заради свещ.

Мъжът с фойерверка се намирал в село Шума, община Годеч. Заради неправилната употреба на пиротехническото средство той е с огнестрелна рана и е транспортиран в “Пирогов”. Мъжът е бил в нетрезво състояние. И другият сериозно пострадал – с изгаряния по ръцете и тялото след подпалването със свещта – е бил опиянен от алкохола, но веднага след инцидента изпаднал в шоково състояние и също е закаран в спешната болница. 

По време на празничната вечер в “Спешна помощ” са постъпили 226 сигнала, като при повечето от тях е ставало дума за осигуряване на помощ на хора, прекалили с алкохола. 

На тел. 112 са постъпили сигнали и за битови инциденти – единадесет от които са били за криминални случаи. Имало е и множество повиквания за оказване на помощ с хора с дихателни оплаквания. В новогодишната нощ екипите на “Спешна помощ” са помогнали и на 13 деца.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *