ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

В петък депутатите ще обсъдят декларацията на ПП

Парламент среща Продължаваме промяната и БСП Кирил Петков Асен Василев

В началото на днешното заседание депутатите решиха, че ще обсъдят като втора точка в петък (6 януари) проекта на декларация, предложен от “Продължаваме Промяната”, за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното постигане.

След като във вторник президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на акад. Николай Денков, от ПП предложиха всички парламентарно представени партии да се обединят около четири национални цели.

От ПП поканиха останалите шест формации в парламента на среща, на която се отзоваха БСП, “Демократична България” и “Български възход”. От БСП заявиха, че няма да подкрепят предложения проект на декларация с приоритети, но потвърдиха готовността си да водят конструктивен диалог, който би могъл да доведе до избирането на редовно правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. От “Български възход” също изразиха резерви по отношение на част от текстовете в документа, а от “Демократична България” обясниха че нагласата им е да го подкрепят.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *