ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ГЕРБ: Без нас няма изход от политическата криза

ГЕРБ, Десислава Атанасова

В декларация по повод края на 48-ото Народно събрание председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова изтъкна, че формацията вече не е в изолация и без няма изход от политическата криза

Политическата криза не може да бъде решена без участието на ГЕРБ-СДС. Това посочи в декларация по повод края на 48-ото Народно събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя изтъкна, че формацията вече не е в изолация, а в центъра на политическия процес.

“В началото на 48-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС положи всички усилия да има редовно правителство и работещ парламент. Още след изборите беше ясно, че съставянето на правителство изисква компромиси. Въпреки че се очертаха убедителни мнозинства, липсваше достатъчна политическа смелост”, каза Атанасова. “ГЕРБ-СДС беше готова. С пълното съзнание, че поемаме огромен риск, ние подадохме ръка на нашите основни политически опоненти и предложихме състав. Бяхме готови да водим сериозни разговори и преговори“, допълни тя.

“Благодарим за проявената смелост от страната на парламентарните групи, които бяха готови да дадат шанс на предложението от нас правителство. Пред “Демократична България” имаше избор да работят заедно с ГЕРБ и да изпълнят програмните си задачи, но те избраха друго”, посочи още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите ѝ политическата криза може да бъде решена с компромиси. “Ясно е, че не може да бъде решена без участието на ГЕРБ-СДС”, подчерта тя. А формацията е “устойчив и незаобиколим фактор в политиката”.

В декларацията се изтъква, че въпреки краткия си живот, 48-мият парламент е успял да вземе редица важни решения спрямо войната в Украйна, модернизацията на Българската армия, компенсациите за високите цени на тока, редица важни закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, били са направени стъпки към еврозоната и приемането ни в Шенген. “С удължаването на закона за бюджета с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС, ДБ и “Български възход” бе прекратена авантюрата и финансовата политика на бившия финансов министър и мнозинството, което разклати публичните финанси”, отбеляза Атанасова. Според нея едно от най-сериозните предизвикателства пред следващия парламент е преодоляването на спада на икономическия растеж. Това също трябва да бъде оценено като “скъпоструваща грешка на онези, които се самообявиха за партиите на протеста и партиите на промяната”, добави тя.

“Убедена съм, че в кратката работа на това Народното събрание успяхте да спечелите симпатиите на българските граждани и на много от парламентарните групи”, обърна се Атанасова към председателя на парламента Вежди Рашидов. Тя благодари и на проф. Габровски, че прие предложението на ГЕРБ да е кандидат за премиер.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *