ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ГЕРБ настоява ЦИК да преразгледа решението си за смесено броене на бюлетините

Росен Желязков мин. на траснпорта хотел „Хилтън“

ГЕРБ поиска ЦИК да преразгледа решението си за сумарно записване на гласовете от хартиения и машинния вот. Това стана ясно от брифинг в централата на партията. 

“Уважаваме всяко решение на независим орган, в това число и ЦИК, но не означава, че се съгласяваме с него. Решението на ЦИК не намира подкрепа”, каза Росен Желязков.

По думите му броенето на вота поотделно ще даде отговор на “много въпроси за статистиката и бъдещи управленски решения”. 

И заяви: “Не приемаме всички упреци, че ГЕРБ-СДС имат отношение при вземане на решението. Ще настояваме ЦИК да преразгледа това свое решение”.

От своя страна Радомир Чолаков заяви: “Желанието на Избирателната комисия било да се опрости протокола. Не смятаме, обаче, че решението е удачно. Няма никакъв проблем резултатите да се отбелязват в две колони за нуждите на статистиката“, добави той.

ЦИК да предприеме всички мерки за честни, прозрачни избори. Ще има видеонаблюдение, застъпници във всички секции – колкото се може повече български граждани да бъдат уверени в честността на изборите. За съжаление, някои политически сили създават напрежение отсега, за да може после да оспорват резултатите от изборите“, смята Чолаков.

Припомняме, че предложението, прието от ЦИК, бе на Емил Войнов от квотата на БСП и бе подкрепено от т.нар. “хартиена коалиция” – ГЕРБ, ДПС и БСП, както и от двама представители на “Има такъв народ”, без чиито гласове решението нямаше как да бъде взето. След скандала Цветозар Томов от квотата на ДБ подаде оставка като говорител на ЦИК.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *