ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Днес е последен ден за зареждане на гориво с отстъпка

Бензин бензиностанция

Компенсацията от 25 ст. на литър бензин, дизел, пропан бутан и метан, предоставяна от държавата, се спира след 31 декември

Днес е последният ден, в който физическите лица могат да заредят гориво с отстъпка по бензиностанциите у нас.

Компенсацията от 25 стотинки на литър бензин, дизел, пропан бутан и метан, предоставяна от държавата, се спира след 31 декември с решение на Народното събрание, припомнят от Националната агенция за приходите (НАП).

Антикризисната мярка в помощ на физически лица бе въведена на 9 юли, след влизането в сила на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на България.

Първоначално бе прието отстъпката от 25 ст. да се прилага до изчерпване на заложените в бюджета 150 млн. лева, като впоследствие за нея бяха отпуснати още 38 млн. лв., за да продължи до края на тази година. 

Служебното ръководство на финансовото министерство искаше удължаването на мярката поне с месец, докато се изработят нови правила, насочени по-прецизно към уязвимите групи.

Преди депутатската ваканция, при гласуването на удължаването на бюджета от 22-ра година, предложенията на финансовото министерство отпадна.

Критиците на мярката казваха, че тя облагодетелства единствената рафинерия у нас.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *