ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Гълъб Донев: Готови сме за втория сезон на политическия сървайвър

“Един президентски указ или обикновено мнозинство в Народното събрание не могат да те направят министър или министър-председател. Да, формално, назначението или парламентарната подкрепа да заемеш тази висока позиция в държавата, зависи от избора на президента и на политическите сили. Но министър се става след първото управленско решение, след първия сблъсък с интереси, различни от обществения интерес, след първата преодоляната криза, след първите преговори, в които не си отстъпил и на милиметър от интереса на България, след първата допусната и осмислена грешка.”

Това бяха първите думи на служебния министър-председател Гълъб Донев, след като президентът Румен Радев издаде указа за назначаването на състава на новия Министерски съвет.

“Довчера бяхме стотното правителство на България – днес сме 101-вото”, продължи Гълъб Донев, като уточни, че да си министър с втори мандат означава, че имаш сериозно предимство – готов си за втория сезон на политическия сървайвър.

Донев посочи, че вече имат опит с атаките, като срещу някои от министрите му те дори не са изчакали предизвестения край на 48-ото Народното събрание.

“Ще бъдем сочени като виновници за несбъднали се реформи, ще носим отговорност за решения, за които правомощия има само Народното събрание. Вчера чух какво очакват от нас някои вече бивши народни представители.

Като първи министър имам правото и привилегията да кажа на българските граждани какво да очакват от нас през следващите месеци – ще продължим да вършим отговорно и прозрачно работата, за която сме избрани и назначени от президента”, поясни служебният премиер и продължи.

“Ще запазим спокойствието и разумния диалог в обществените отношения. Наш приоритет през следващите два месеца ще е организацията на честни и свободни избори, като и този път ЦИК ще може да разчита на съдействие и подкрепа от страна на правителството за справяне в трудностите, които се очакват в резултат на промените в Избирателния кодекс, гласувани от мнозинството от народните представители в 48-ото Народно събрание.

Както и миналата година, така и сега няма да участваме в предизборната кампания – това не е нашата сцена. Ще подминаваме дребните политически провокации, но ще бъдем безкомпромисни с лъжите. Няма да участваме в издълбаването на нови разделителни линии”, обеща служебният премиер.

След това той, заедно с министрите си, се закле в името на Република България да спазва Конституцията и Законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *