ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Даниел Митов: Президентът гази решенията на Народното събрание

Даниел Митов

Президентът гази директно решенията на Народното събрание. Влиза в ролята на представител на изпълнителната власт, въпреки че няма такова право“. Това заяви Даниел Mитов от ГЕРБ за BTV. И добави, че на Радев му харесва да държи президентството и изпълнителната власт.

Когато става въпрос за потенциални санкции срещу Русия по отношение на ядрената енергетика, директно погази решението на Народното събрание, което е ясно в подкрепа на Украйна“, допълни той.

Според него след тези избори, ако отново няма ясна управленска формула и редовен кабинет, ще започне да се чува тезата, че “не е лош един лек авторитарен период да изживеем, за да подредим нещата“.

ГЕРБ със сигурност ще представи кабинет, но не е ясен форматът му. Партията ще види програмите на останалите и ще прецени с кого може да се коалира, като единствено БСП е идеологически далече“, каза Митов.

Той заяви, че механизмът за разследване на главния прокурор трябва и ще бъде приет. “Ние ще подкрепим текст, за който знаем, че Конституционният съд е казал: “Този текст е ОК и не противоречи на нормите на Конституцията“, допълни още депутатът от ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *