ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ДБ и ПП също се срещнаха с украински депутати

ДБ и ПП също се срещнаха с украински депутати.

Политическите формации “Демократична България” и “Продължаваме промяната” също се срещнаха с украински депутати. 

Припомняме, че ГЕРБ също се срещнаха с представители на украинския парламент.  Борисов затвърди подкрепата на партията към Украйна и заяви, че ще работи за сътрудничество между ГЕРБ и партията на Зеленски. 

“От началото на руската инвазия “Демократична България” твърдо подкрепя Украйна, която се бори не само за своята свобода, но и за сигурността на цяла Източна Европа. В последния ден на 48-ото Народно събрание заедно с нашите колеги от “Продължаваме промяната” проведохме среща с Федор Вениславский, представител на президента Зеленски във Върховната рада на Украйна, членове на украинската комисия по сигурност и отбрана, както и посланика на Украйна в България Виталий Москаленко”, съобщиха от ДБ във фейсбук страницата си. 

Депутатите от “Демократична България” увериха украинските си колеги, че политическата дейност и гражданското участие на техните представители и членове ще продължи да бъде в помощ на Украйна.

“Разказахме пред колегите ни от Върховната рада за инициативата ни, осъдила руската агресия още в първия ден на инвазията, за успеха на каузата ни да предоставим военна и хуманитарна помощ на Украйна и за отдадеността на хиляди наши симпатизанти, подкрепящи украинския народ в и отвъд пределите на България. В края на срещата напомнихме и за наскоро приетото наше предложение за обявяване на Гладомора в Украйна за геноцид”, написаха още от “Демократична България”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *