ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Декларации за РСМ ще обсъжда парламентът в последния работен ден

Парламент възраждане Костадин Костадинов

В очаквания последен работен ден на 48-ото Народно събрание, на 2 февруари, депутатите ще обсъждат четири проекта на декларации, свързани със ситуацията в Република Северна Македония.

По време на вчерашното заседание лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов настоя в дневния ред за днес да бъде направено разместване, така че да има достатъчно време да се гласува декларацията, осъждаща антибългарската агресия в Република Северна Македония.

Костадинов заподозря депутатите от „Продължаваме промяна“, че не желаят да приемат подобен документ, предвид изказване на Даниел Лорер, че битият в Охрид Християн Пендиков не е български гражданин, а българската държава трябва да се грижи преди всичко за тях.

В същото време и от „Продължаваме промяната“ предлагат декларация по отношение на гражданите на РСМ с българско самосъзнание.

От ГЕРБ-СДС предлагат проект на декларация във връзка с ескалиращите агресивни антибългарски прояви в кандидатката за член на Европейския съюз.

Парламентът ще обсъди и проект на декларация във връзка с насилието над Християн Пендиков в Охрид и езика на омразата срещу България.

Като последни точки в дневния ред на парламента са записани приемането на второ четене на  Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, както и гласуването на няколко доклада. Сред тях е Докладът за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, както и Годишният доклад за състоянието на националната ни сигурност през 2021 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *