ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Делегация на прокуратурата е на посещение в Азербайджан

Пресконференция главна прокуратура Иван Гешев главен прокурор

Главният прокурор Иван Гешев заминава на официално посещение в Азербайджан по покана на колегата си Камран Алиев, съобщиха от Прокуратурата. В българската делегация са заместникът на Гешев и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

В програмата на посещението е предвидена среща на Иван Гешев с Камран Алиев. Двамата ще подпишат Меморандум за сътрудничество между институциите. В документа е записано, че двете страни засилват сътрудничеството между прокурорските институции за предотвратяване на организираната престъпност с трансграничен характер, за обмен на информация по отношение на правната рамка, съдебната практика и провеждането на изследователски дейности в сферата на наказателно – правната материя.

Целта на двустранния документ е да надгради способите на магистратите от двете държави за ефективна съвместна работа и постигане на добри резултати в провежданите между тях разследвания. 

Предвижда се Иван Гешев и водената от него делегация да се запознае с работата на Главната прокуратура и дейността на държавното обвинение на Азербайджан като цяло. В рамките на визитата българската делегация ще има срещи и в Главна дирекция “Антикорупция” при главния прокурор на Азербайджан.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *