ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Демерджиев заяви, че опазването на границата не е негов личен приоритет

“Опазването на границата трябва да е приоритет на всички институции в България, не само на МВР”. Такава позиция изрази вътрешният министър Иван Демерджиев от Варна. “Всеки, който е в правомощията си, е длъжен да помогне. Това е национална кауза и проблем, не мой личен приоритет. Очаквам всяка българска институция да подходи максимално сериозно към решаването на този проблем”, каза вътрешният министър. 

Много интересни въпроси се задават за начина, по който се охранява границата. Но никой не си задава въпроса каква е оградата на тази граница. Защо за 10 години никой не обезпечи 110 км. от 250 км. на границата?”, попита Демерджиев. “Никой не си зададе въпроса защо пътищата по границата не бяха оправени? Защо 2000 гранични полицаи бяха съкратени и там се полага извънреден труд от сили на полицията и на армията?”, допълни още той.

Демерджиев е категоричен, че въпреки липсата на кадри “има добри резултати”. И направи сравнение: през 2021 г. са съставени три досъдебни производства за каналджийство в Бургас. За 2022 г. до февруари 2023 г. – те са 170.

“Не може да се сключват споразумения с по 5 месеца лишаване от свобода с човек, който два пъти сме залявали за каналджийство”, категоричен е Демерджиев. “Ако му беше наложено адекватно наказание, ако не беше слючила прокуратурата споразумение с него, той нямаше да бъде на пътя и да превозва тези мигранти”, допълни той.

Демерджиев каза още, че тази седмица предстоят разговори за техническата помощ която ще получим от ЕК.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *