ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Денков ще предложи кабинет само ако НС приеме програмата на ПП

Николай Денков

Ако няма подкрепа около програмата за националните цели, ПП няма да предлага състав на кабинет

“Подходът трябва да бъде реалистичен. Знам, че целите, които сме поставили, са реалистични и обединяващи.” Това заяви пред репортери издигнатият от “Продължаваме промяната” за премиер Николай Денков. Думите му бяха по повод внесения от ПП в парламента проект на решение с четири приоритетни национални цели.

Повече от час и половина продължи срещата на представителите на „Продължаваме промяната“ и президента Румен Радев, който връчи на формацията втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Денков очаква ГЕРБ и ДПС да подкрепят целите и дейностите. Не очаква подкрепа от “Възраждане”. “Ако няма подкрепа за обединение около тези дейности, очевидно няма как да предлагаме и кабинет”, уточни той. Кандидатът за министър-председател съобщи, че днес от 14:00 са поканили всички парламентарно представени партии за среща, на която да бъде обсъден текстът на проекторешението с националните цели. Той поясни, че ако бъде подкрепена декларацията, тя ще остане като документ, който обединява всички политически сили. “Не обсъждаме изобщо трети мандат. Интересува ни как можем да реализираме втория мандат. Нека да видим дали декларацията ще получи подкрепа и тогава ще говорим за различните форми. Това, което е сигурно е, че в момента ще бъде трудно да се работи за коалиционно споразумение”, добави той.

По думите му формулата на кабинета ще бъде със сериозна политическа подкрепа. До момента с никоя друга политическа сила не са обсъждани имена, подчерта кандидат-премиерът и допълни, че е твърдо рано да се говори за имена. “Важно е какво може да ни обедини, за да работим заедно. Ще положим усилията, които са възможни”, каза още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *