ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Депутатите приеха Национална младежка стратегия до 2030 г.

Парламент зала гласуване

Дори подкрепилите проекта заявиха, че стратегията има нужда от корекции

Със 130 гласа “за” депутатите приеха Национална младежка стратегия до 2030 г. Против се обявиха 25-ма народни представители от “Възраждане”, а един от “Демократична България” се въздържа.  

От “Възраждане” настояха акцентът в стратегията да бъде защитата на традиционните семейни ценности и набелязване на мерки за отговорно родителство като начин за справяне с демографската криза. Според тях не е обърнато внимание на младите хора, живеещи в чужбина, а в стратегията има етническо разделение.

Затова призоваха гласуването по стратегията трябва да се отложи, когато документът бъде преработен. Станислав Стоянов и Стоян Таслаков от “Възраждане” коментираха:  

“Защо трябва да прибързваме сега да я приемаме тази стратегия в този парламент? След три месеца тя явно би била в един много по-завършен и по-пълен вариант”, попита Стоянов.

 “Ако я приемем и тя не е такава, каквато трябва да бъде, напротив, тогава бихме ощетили младите хора”, отбеляза Таслаков.

Дори подкрепилите проекта заявиха, че стратегията има нужда от корекции. Иван Ченчев от БСП и Галя Желязкова от ГЕРБ коментираха:  

“Да обърнем внимание на факта, че стратегията има и някои добри неща, като например развитието на икономическата активност на младите хора. Спомага и подпомага развитието на много програми. Без стратегия пак циклим на едно място. Иначе това, което изразихте като забележки, ние го споделяме, но ще контролираме”, каза Ченчев.

“Въпреки всички дефицити, които са в нея, ние ще подкрепим стратегията, за да може да започне да се работи и за актуализацията ѝ. Младите хора не трябва да стават жертва на нестабилното управление през последните две години, което имаме не само в сектора, но и в страната”, посочи Желязкова.

Вносител на документа е Министерският съвет. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *