ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Депутатите разместиха програмата си, бюджетът остана накрая

Парламент Делян Добрев

Второ четене на удължения закон за бюджета стана четвърта точка, вместо втора точка

Депутатите разместиха дневния си ред по предложение на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Така второто четене на удължителния закон за бюджета стана точка четвърта, вместо точка втора. Преди това парламентът ще обсъди на първо четене промени в Закона за енергетиката, Законопроекта за компенсиране на разходите на потребителите на моторни горива и промени в Закона за Българската народна банка.

От БСП първо поискаха промените в Кодекса на труда да бъдат първа точка за днес, а след това – измененията да се разгледат преди бюджета за догодина. Предложенията на левицата не намериха подкрепа в пленарната зала.

Георги Свиленски от левицата предложи първо да се приеме минималната заплата да стане 850 лв., както според него всички очакват, след което да се премине към бюджета. Предложението обаче беше отхвърлено.

Стоян Таслаков от “Възраждане” посочи, че вчера (21 декември) председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова е обещала днес да се гледа минималната заплата и призова колегите му от ГЕРБ да си спазят думата.

От “Български възход” предложиха минималната работна заплата да се гледа утре (23 декември), но предложението също не бе прието.

Божидар Божанов от “Демократична България” поиска точката за Кодекса на труда да замени гледането на ветото по промените в Изборния кодекс, което е първа точка в програмата на парламента за утре (23 декември).

Предложението Кодексът на труда да замени Изборния кодекс като първа точка утре беше отхвърлено. По този повод Искрен Митев от “Продължаваме промяната” попита кое е по-важно за БСП – минималната работна заплата или Изборният кодекс.

Георги Свиленски му отговори с въпрос – в кой точно момент от “Продължаваме Промяната” са се сетили, че минималната заплата е по-важна от Изборния кодекс, защото вчера (21 декември) били на друга позиция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *