ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Донев е на мнение, че решението на ЦИК не застрашава честността на вота

Не мисля, че едно такова решение на ЦИК ще застраши честния вот. От страна на МВР се полагат усилия купеният вот, корпоративният вот и всички практики, свързани с нечестност в изборите, да бъдат преустановени превантивно. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев на откриването на 36-ото заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България днес в София, в присъствието на представители на местната власт от цялата страна.

“Не бих казал, че има възможност за манипулиране на сборното записване на вота, но би било добре да са отделно, за да се видят хората, които са предпочели машинно или хартиено”, посочи той.

“Процедурата за видеонаблюдение ще бъде прозрачна, така че всички технически средства, заснемащи броенето, ще бъдат потвърдени от съответната комисия. Местната власт е един от стожерите на всяко демократично общество”, заяви Донев. По думите му ефективното решаване на проблемите на хората е невъзможно без отговорно и компетентно местно самоуправление.

“За успеха на вашата работа значение има взаимното разбиране и прагматичното партньорство с правителството. Правителството има едно предимство – то не е подвластно на партийни предпочитания и пристрастия”, посочи Донев пред участниците във форума. Той каза, че още с встъпването в длъжност на предходното служебно правителство първата среща е била с НСОРБ. Той изтъкна, че както предходното, така и настоящето служебно правителство се отнасят с уважение и добронамереност към работата на сдружението.

“Към момента общините нямат въпроси и неясноти за провеждането на изборите. Около 43 млн. са предназначени за общините и местната власт, за СИК, възнагражденията, техническото осигуряване”, коментира Донев.

Премиерът коментира и темата с нелегалната миграция у нас.

Правоохранителните органи и МВР полагат усилия да се борят с трафиканството и каналджийството, резултатите не закъсняват. Именно защото се разкриват означава, че те работят и полагат усилия всички тези действия да се прекратят“, коментира Донев. Според него по-ефективни и строги наказания за каналджии и трафиканти могат да се приемат от бъдещия парламент.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *