ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Донев заяви, че синдикатите ще се включат в предоговарянето на ПВУ в частта “Енергетика”

Гълъб Донев

Синдикатите ще се включат в преговорите за предоговаряне на глава “Енергетика” в Плана за възстановяване и устойчивост“. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев на единайсетия конгрес на КТ “Подкрепа”. Форумът се провежда в НДК.

“Когато говорим за промените, които търпят индустриалните отношения, предизвикателство е отношението на младите хора към пазара на труда, тъй като те имат изисквания и очаквания, които не се покриват от минималната работна заплата, младите хора искат гъвкав подход към работното време“, каза още той. По думите му бъдещето на труда са младите хора и е време те да са основна тема в социалния диалог. Донев добави, че вярва, че ще открие съмишленици в тази дискусия.

Пазарът на труда се променя по-бързо отколкото сме готови да си представим, но това не променя позицията на синдикалната организация в тристранния диалог”, каза още той. Вероятно едни професии ще изчезнат, на тяхно място ще се появят нови, но в тези времена на бързи промени “Подкрепа” ще остане, защото няма как социалната защита и отстояването на правата на работниците да бъде заменени от изкуствен интелект“, каза още Донев. По думите му робот не може да бъде съпричастен и солидарен, не може да предложи подкрепа. 

Преди дни синдикатите заявиха желание да участват в преговорите с Европейската комисия за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта за въглищните централи и поетият ангажимент от страната ни да намали с 40% вредните въглеродни емисии.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *