ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Донев: Редуваха се обвинения с обещания, а хората чакат действия

Допълнителни 73 млн. лв. одобрява кабинетът за по-евтин обществен транспорт за деца и пенсионери

“През последните седмици се изговориха много думи – редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват свестни решения и действия.

С тези думи служебният премиер Гълъб Донев започна редовното заседание на Министерския съвет, вероятно коментирайки неуспешните преговори по създаването на редовен кабинет. В същото време уточни, че мандатът на служебното правителство приключва следващата седмица и че ако всеки върши съвестно работата, за която е избран и назначен, и го прави с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай.

Той заговори за небрежността, която предизвиква щети, понякога с фатален край, за да обяви, че по време на заседанието Министерският съвет ще разгледа промени в Наредбата на медицинската експертиза, в резултат на които методиката за оценка на работоспособността ще въведе повече справедливост по отношение на хората с множество увреждания.

Донев подчерта и че министрите предстои да одобрят допълнителни средства в размер на 73 милиона лева в подкрепа на услугата “Обществен транспорт” в цялата страна. В резултат на решението от 1 февруари до края на 2023 г. всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно, а за учениците отстъпката ще се увеличи  от 20 на 70 процента.

Намалението на цената на картите за транспорт за възрастните хора ще е с още 20% и така те ще станат с 40% по-евтини.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *