ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Досъдебно производство за опит за банков обир в Сливен

Районният прокурор на Сливен Катя Стаменова

Районна прокуратура Сливен започна досъдебно производство за извършен опит за кражба от банков офис в центъра на града. Снощи около 19.00 часа 41-годишен криминално проявен  мъж е влязъл в офиса, разбивайки стъкло на банката с паве. Той е задържан на място в офиса, след включване на алармата. Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение. 

Мотивите на извършителя да влезе в банковия офис са били, че няма пари, след като дълго време е бил безработен. Той е от село Сотиря, многократно лежал в затвора за кражби и въоръжен грабеж, а престъпната му дейност е започнала още от непълнолетен, каза днес районният прокурор Катя Стаменова.

„От събраните по делото доказателства е установено, че същият се е придвижил с такси от село Сотиря до центъра на град Сливен, като предварително е взел решение да извърши кражба на пари от банков офис. След като е слязъл в центъра на град Сливен, забелязал бетоново блокче, което е използвал да троши стъклената витрина на страничен вход на банковия офис на Пощенска банка. Носил е със себе си чукче, което да използва за взломяването на вратата. След като е проникнал в офиса, той е започнал да претърсва различни шкафове и чекмеджета, за да търси пари. Задействала се е алармата. Междувременно действията му са били забелязани от намиращ се наблизо свидетел, който е подал сигнал на 112. Непосредствено след това са дошли служители на Районно управление Сливен, които са заловили лицето до входа на банката“, описа случилото се тя. 

Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за взломна кражба в условията на опасен рецидив, както и да бъде задържан за срок до 72 часа, като ще бъде внесено искане до Районен съд Сливен за вземане на мярка за неотклонение – задържане под стража. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *