ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Доц. Александър Христов: Политическите субекти ще си пазят силите за местните избори

доц. Александър Христов

Политическите сили ще си пазят силите за местните избори през есента, включително и финансовите. Това обясни пред БНР доц. Александър Христов, Център за анализи и кризисни комуникации.

“Всяка от партиите ще се постарае да извади компромати-това е лесно и евтино. Спецификата на ситуацията обаче е такава, че за лидерите на първите 2 вече са вадени достатъчно компромати. Ще видим една сравнително постна предизборна кампания”, прогнозира той. 

“Може да има акции от типа на фойерверките. Политическите сили няма да имат възможността да инвестират много в достигането до хора, които до този момент не са убедени”, смята доц. Христов.

Колкото по-често се правят избори, толкова повече избирателната активност намалява, посочи още Александър Христов.

“Не можеш да убедиш някого да направи нещо. В определени кръгове се проявява ярост и се твърди, че непременно трябва да се гласува. Трябва да имаме свободата да решим дали да го правим. Това е все едно да насилваш някого да се ожени. Ами ако няма за кого? Трябва да има кампания за насърчаване на избирателната активност, но не по време на избори”, коментира той.

Когато се опитваме да изберем по-малкото зло и много хора дадат гласа си за него, то става голямо, обясни още доц. Христов. 

“Има такива примери за партии-еднодневки. Оказва се ,че са едни балони, обиращи някакъв моментен вот. Случаите са много. Слави е такъв, Бареков –също. В миналото – Жорж Ганчев”, допълни той.

“Идеологически всеки един от нас може да пасва на определена политическа сила или определен набор от кандидати, но като погледне хората, чисто имиджово, да не иска да е съпричастен с тях”, каза още доц. Христов.

Цените, инфлацията, кризата и войната са важните думи и теми, обясни Александър Христов. 

“Към тях трябва да добавим и темата за еврото”, отбеляза той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *