ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ДПС гледа към третия мандат

Мустафа Карадайъ

“Отговорността пред обществото изисква да намерим решение за редовен кабинет с ясен хоризонт и конкретни задачи за изпълнение”, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ

Това, което трябва да ангажира отговорността на всички ни, е третият мандат. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Депутатите откриха новата сесия на 48-ото Народно събрание след коледните и новогодишните празници.

“Без значение какви биха били последиците за рейтингите и изборните резултати, отговорността пред обществото и бъдещето на държавата изисква да намерим решение за редовен кабинет с ясен хоризонт и конкретни задачи за изпълнение. Хората очакват от партиите да не се провалят в опита си за редовен кабинет”, каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС определи изминалата година като безпрецедентна, посочвайки войната в Украйна, инфлацията и поредните неуспешни предсрочни избори. Той е на мнение, че още с избора на председател на Народното събрание политическите сили са били поставени пред изпитаните. И отново изтъкна, че хората очакват партиите да преодолеят политическата криза.

Председателят на движението припомни провала на първия мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. “Предстоящият втори мандат не дава по-големи шансове, като се има предвид еднаквия модел на първи две политически сили“, отбеляза той. Според него недоверието на обществото към Народното събрание обаче не може да се реши с нов предсрочен вот. “При следващите избори, които най-вероятно ще са предсрочни, политиците трябва да успеем да покажем нов модел на управление и нов подход за решаване на проблемите на хората”, посочи Карадайъ. И посъветва партиите да си извлекат поука от политическата криза през последните две години.

“Видя се, че държавата не може да се управлява от партии с месии и спасители, защото, те са силни в създаването на лош образ на опонента, но нямат капацитет за управление” счита лидерът на ДПС. Той призова политическите сили да бъдат откровени с народа и да работят за диалог помежду си.

В началото на декларацията си Мустафа Карадайъ пожела здраве и сполука през новата година, надеждата да не напуска депутатите и с общи усилия да се преодолеят кризите. И добави, че се навършват и 33 години от създаването на ДПС от почетния председател Ахмед Доган. “Със създаването на партията д-р Доган превърна в основна философия заетостта”, заяви Карадайъ. И поздрави всички членове и симпатизанти на партията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *