ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Евродепутатите от ДПС с писмо до ЕК за NEXO

Nexo световен лидер в дигиталните активи

Eвродепутатите от “Обнови Европа” Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели са изпратили писмен въпрос до Европейската комисия във връзка със скандала NEXO. В него те призовават за обща европейска регулаторна рамка, с която да се предотврати финансирането на политически партии и субекти от съмнителни крипто компании. 

Евродепутатите подчертават интереса към използването на криптовалути за политически дарения и ежедневното увеличаване на участието на крипто компании в политически кампании. С писмото до Европейската комисия те изразяват съмненията си за заобикаляне на закона, в случаите, когато отделни служители или ръководители на тези компании правят лични дарения за определена политическа партия.

„Такъв е и случаят с България, в която след мащабно международно разследване се установи, че крипто компания, замесена в пране на пари в огромни размери, включително на руски олигарси и терористични организации, е финансирала чрез свои служители определена политическа партия”, подчертават те.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *