ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Започна записването за предварителните изпити за кандидатстване в ТУ-София

Започна записването за предварителните изпити за кандидатстванепо бакалавърските специалности за академичната 2023/2024 година в Техническия университет – София. В шест професионални направления, през последните години, ТУ – София е на първо място, според Рейтинговата система на висшите училища – „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Енергетика“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“ и „Общоинженерство“.

За академичната 2023/2024 година са обявени 37 специалности, като две от тях са нови –„Електронни информационни системи“ и „Педагогика на обучението по математика, физика и информатика“.

За 80 години, от създаването си до днес, в университета са обучени над 160 000 инженери, каза пред Радио София Владислав Прелезов – ПР на Техническия университет.

„В момента се обучават над 11 500 студенти. Университетът подготвя специалисти в редица съвременни направления, като най-търсени са специалностите „Интелигентни системи и изкуствен интелект“, „Киберсигурност“, „Анализ на данни“, „Информационни и комуникационни технологии“, „Роботика“, „Мехатроника“, „Авиация“, „Енергетика“. Без съвременни технологии, без изкуствен интелект, едно производство е немислимо“, добави Владислав Прелезов.

Студентският съвет в университета също е активен участник в академичния живот. Ежегодно те са организатор на Научна конференция, като тази година тя ще се проведе за четвърти път, каза Йоана Атанасова – председател на Студентския съвет към ТУ.

ТУ – София е член на Европейския технологичен университет EUt+ – Алианс от осем университета, които предлагат възможност на студентите за обучение по общи програми в различни кампуси и издаване на съвместен знак за европейска академична степен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *