ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Засега няма изискване на здравните власти за неприсъствено обучение в училищата

Сашо Пенов мин. на образованието

Към момента здравните власти все още не са изискали от Министерството на образованието предприемане на действия за осигуряване на неприсъствено обучение във връзка с повишената грипна заболеваемост. Това съобщи служебният просветен министър проф. Сашо Пенов по повод настояването на училищни директори за обявяване на грипна ваканция при повишен брой заболели от грип ученици.

От дни училищни директори настояват при достигане на 30% отсъствие на ученици в дадена област там да се премине към грипна ваканция, а не към онлайн обучение, и след това пропуснатият материал да бъде наваксан. Ресорният министър обаче е категоричен, че към момента все още няма изискване на здравните власти за неприсъствен учебен процес:

„Към момента нямаме официален акт на органите на Министерството на здравеопазването, който да изисква от нас предприемане на действия, свързани с евентуално неприсъствено обучение в училищата с оглед епидемичната ситуация по повод очакващия се евентуален грип“, каза праф. Пенов.

“Ако здравното министерство все пак изиска от образователното да бъдат предприети мерки за неприсъствено обучение „ние своевременно ще се организираме така, че да не бъдат нито родителите, нито децата, нито учителите и директорите изненадани от това как ще протече учебният процес“, допълни той.

Министър Пенов припомни основната цел, която се преследва: „Да бъде ограничена до минимум възможността за неприсъствено обучение“. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *