ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Новоназначеното служебно правителство ще проведе първото си заседание

Министерски съвет сграда

Днес новоназначеното служебно правителство ще проведе първото си редовно заседание. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет

Проектът на дневен ред включва 11 точки, които кабинетът ще подложи на обсъждане и гласуване. Сред тях са проект на решение за разрешаване на кораб на Румъния да навлезе в териториалните води на България, както и разрешаване участието на контингент от Въоръжените сили на България в състава на многонационалния батальон на EUFOR във военната операция на ЕС в Босна и Херцеговина (EUFOR ALTHEA).

Проект на постановление за определяне на детайлни правила за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмите, финансирани от Европейските фондове при споделено управление за програмен период 2021 – 2027 г., също е част от дневния ред на кабинета. 

Началото на заседанието е от 10:00 часа.

Припомняме, че на 2 февруари държавният глава издаде указ, с който назначи служебно правителство от 3 февруари, отново с министър-председател Гълъб Донев. Единствената промяна в състава е министърът на културата – Найден Тодоров, който пое поста от проф. Велислав Минеков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *