ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Иван Таков: Още на първата лидерска среща ще стане ясно дали има шанс за правителство

Още на първата лидерска среща ще стане ясно дали ще има шанс за съставяне на правителство с мандата на БСП, или – не. 

Това заяви пред БНР Иван Таков, председател на Софийската организация на БСП, и сподели, че е скептичен, че ще се стигне до редовен кабинет в 48-ото Народно събрание, имайки предвид заявките на останалите председатели на парламентарните партии. 

Таков обясни, че Пленумът на БСП не е дал мандат на лидерката за съставяне на правителство, а само за сондиране дали има възможност в рамките на 48-ия парламент за формиране на редовен кабинет. 

“Няма смисъл да се влиза в тежки преговори и дискусии, които видяхме при първите два мандата, че не доведоха до никъде. Ако се види от самото начало, че няма вариант за съставяне на правителство, няма смисъл въобще да се бави повече този мандат, а направо да се връща и да се отива на избори”, посочи той.

По думите на председателя на Софийската организация на БСП само темите са били набелязани, но за имена и за формула на съставяне на кабинет не е ставало дума на Пленума на социалистите.

“Ако се стигне до формиране на кабинет, Корнелия Нинова ще трябва да се допита до Националния съвет на БСП за формулата на участие на социалистическата парти в едно такова правителство, тъй като ние имаме някои червени линии. Имаме решение на Конгреса за неучастие с ГЕРБ в едно правителство, така че тук има противоречие, но този въпрос не беше дискутиран днес. Ние имаме Конгрес след 20 дни, ако се тръгне към съставяне на правителство, може би това ще трябва да се дискутира на него”, каза още Иван Таков. 

Публикацията в “Ди Велт” не е била обсъждана на Пленума на БСП, подчерта Таков и добави: “Аз предполагам, че Корнелия Нинова не е участвала в такива договорки, ако въобще е имало”.

България тайно е покрила една трета от нуждите от оръжия и 40% от дизел на украинската армия през миналата година. Това разкрива разследване на германския вестник “Ди Велт”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *