ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Изтича срокът за заявления за участие в изборите на 2 април

ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите  за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври жребий

Днес до 17:00 часа партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документи за регистрация за участие в предстоящите парламентарни избори на 2 април. Това е записано в хронограмата за вота, публикувана на сайта на ЦИК. Документи за промени в състава на коалиции ще се приемат в ЦИК  до 17:00 ч. на 25 февруари.

Всяка партия може да участва в изборите за народни представители самостоятелно или в коалиция с други партии, но не може да участва в повече от една коалиция. 

За участие във вота формациите трябва да внесат безлихвен депозит в размер на 2500 лева по сметка в Българската народна банка. Номерът на банковата сметка е обявен на интернет страницата на ЦИК. В срок от седем дни от обявяване на окончателните резултати от изборите за народни представители, с решение ЦИК възстановява депозита на партиите и коалициите, които са получили не по-малко от едно на сто от действителните гласове на национално ниво. 

Коалиция ГЕРБ-СДС ще се регистрира в 10 часа тази сутрин, съобщиха от партията.

Формациите, които подадат последни документите си, ще получат регистрация още днес, но при условие на неприключила проверка. До 18 февруари Главна дирекция ГРАО проверява списъците, представени от партиите и коалициите.

Не по-късно от 32 дни преди изборния ден или до 28 февруари, партия или коалиция може да поиска да бъде заличена регистрацията ѝ за участие в изборите.

На първи март ще бъде жребият за определяне на поредните номера в бюлетината.

За предсрочния вот на 2 октомври миналата година бяха регистрирани 23 партии и 6 коалиции, но една от партиите не регистрира листи и затова не фигурираше в бюлетината.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *