ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Има такъв народ” и НДСВ се регистрираха в ЦИК за изборите на 2 април

ЦИК Централна избирателна комисия

“Влизаме в предизборната надпревара като партия на истината. За регистрацията са събрани 4 000 подписа”. Това заяви Станислав Балабанов от “Има такъв народ” след като подаде необходимите документи в ЦИК за участие в изборите на 2 април.

“Имаме една основна цел – следващият парламент да бъде работещ и хората да бъдат спокойни, тъй като виждат в каква институционална криза се намираме. Ние ще бъдем гарант в следващия парламент и за резултатите от референдума, който подготвяме сега, за да може да не бъде откраднат вотът на хората, както беше направено през 2016 г. Имаме усещането, че ИТН няма да бъде само част от 49-ото НС, а и ще бъдем незаобиколим фактор”, заяви още Балабанов.

“Времето разкрива истината, хората разбраха, че причините, поради които напуснахме редовното правителство са стойностни, така че аз съм убеден, че ще бъдем част от парламента”, коментира още той. 

“Слави Трифонов ще бъде водач на листа, все още не се знае къде, а Пламен Данаилов ще бъде водач в София”, добави Балабанов.

Пламен Данаилов, бивш заместник-министър на енергетиката от квотата на ИТН, коментира, че най-важното “сега е да говорим как ще се подготви “Булгаргаз” при евентуално дело, заведено от “Газпром”.

“Има индикации, че “Газпром” е предприел първи стъпки към завеждане на такова дело. При завеждането му България трябва да бъде подготвена. Ако има такова дело, то ще трае от порядъка на 2-3 години”, коментира още Данаилов.

НДСВ също подаде документи за регистрация в ЦИК за участие в предстоящите избори.

“Регистрирахме се с 4 500 подписа. Наблюденията ни върху политическата криза ни накараха да се върнем в политическия процес”. Това заяви председателят на НДСВ Станимир Илчев, след като той и колегите му подадоха необходимите документи за регистрация за явяване на изборите на 2 април.

В Централната избирателна комисия продължава регистрацията на партиите и коалициите, които ще участват в предсрочните парламентарни избори на 2 април.

“Български възход” ще открие конференция, на която ще бъде учредено младежко движение към партията. 

От коалиция “Левицата” пък ще представят коалиционния състав и формат за участие в предсрочните парламентарни избори.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *