ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Йотова: Вървим с бързи крачки към третия мандат

Илияна Йотова

“Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат, но нека все пак изчакаме тази седмица”. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, попитана как вижда политическата ситуация в този ден.

Вицепрезидентът Йотова присъства на молебен по повод освобождението на София от Османско робство в митрополитския катедрален храм “Св. Неделя”.

“Вчера слушах много внимателно номинирания за премиер акад. Николай Денков, който сякаш още не е загубил надежда, така че нека да видим”, добави още Йотова.

Номинираният за премиер от “Продължаваме промяната” акад. Николай Денков получи от президента Румен Радев втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Декларацията с приоритети, от която на практика зависи дали ще бъде реализиран мандата, ще влезе за разглеждне в пленарната зала в петък (6 януари). Това решиха днес депутатите още в началото на редовното заседание.

“Най-важното, което можем да свършим през тази сесия, е да изберем редовно правителство”. Това каза Николай Денков в декларация от името на парламентарната група на “Продължаваме Промяната” в началото на новата парламентарна сесия.

Той апелира в петък (6 януари), когато се разглежда декларацията, несъгласните с нея да отговорят на въпроса как си представят реализацията на третия мандат. “Ако не можете да отговорите на този въпрос кажете ясно, че от самото начало на това НС вие сте работили, за да приключи то най-бързо своя живот и да отидем на следващи избори”, каза още Денков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *