ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Йотова е патрон на инициативата на британското посолство „Посланик за един ден“ за 6-ти път

Илияна Йотова

За шеста поредна година инициативата на британското посолство в София „Посланик за един ден“ ще се проведе под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Това съобщиха от пресцентъра на Президентството. 

Конкурсът, създаден от бившия британския посланик в България Ема Хопкинс по повод Международния ден на жената, окуражава българските момичета да изразят своите възгледи по широк кръг от значими за обществото въпроси и да разгърнат потенциала си.

През изминалите години над 60 момичета от цяла България имаха възможност да работят с лидери в различни сфери и да почерпят от опита им.

Тазгодишната тема на конкурса е „Да прегърнем равенството“. Въпросът, по който желаещите на възраст от 14 до 18 години ще пишат есе в рамките на 250 думи, е: Ако бяхте посланик за един ден, как бихте насърчили равенството между жените и мъжете в България? Повече информация, както и формата за кандидатстване може да намерите на ambassadorforaday.com.

Трите победителки ще имат възможност да участват в работното ежедневие на вицепрезидента Илияна Йотова и с британския посланик Роб Диксън.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *