ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Йотова: Президентът ще даде мандата на обединителя

Илияна Йотова

За третия мандат ще бъде избрана партията, която ще е продължител на политиките на служебното правителство, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова

Решението за партията, на която ще бъде връчен третият мандат, ще бъде плод на сериозен анализ от страна на президента Румен Радев. Това заяви пред репортери вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя посочи, че ще бъде избрана партията, която има най-голям шанс да обедини други формации за управленско мнозинство и която ще е продължител на политиките на служебното правителство.

“Анализират се заявките на отделните политически партии в българския парламент, разговорите, които те имаха помежду си. Най-вече основният аргумент ще бъде коя ще е тази политическа сила, която ще има най-голямата възможност да направи редовно правителство. От първия ден след последните избори становището на президентската институция е, че България има нужда от стабилно правителство и редовен кабинет. Има и едно друго много важно основание – да се продължат политиките на служебното правителство, които доведоха до това, че България в момента е единствената страна в Европейския съюз със спад в инфлацията, успокоение и стабилност при горивата и цените, международните договори, които да осигуряват тези горива през следващите месеци. Така че този аргумент – да имаме стабилност и онази партия, която може да гарантира тази стабилност, също е важен. Нека изчакаме президента, той ще даде своите аргументи”, каза Йотова. И изтъкна, че остава оптимист за шанса за излъчване на редовно правителство от 48-ото НС.

По повод твърденията за връзки между политици и разследваната за измами с криптовалута компания Nexo вицепрезидентът призова да излезе цялата истина, защото засега това са думи, идващи от други партии – опоненти на тези, към които са насочени обвиненията. “Ние няма да паднем лесна жертва на тези внушения, защото има ДАНС, има и прокуратура, нека те да си свършат работата и да кажат пред цялото българско общество кой какво е вършил, как се е облагодетелствал, ако се е облагодетелствал и защо България попадна отново в една доста неприятна ситуация в международен план”, добави той.

Вицепрезидентът е в Габрово на честването на 188 години от създаването на Националната Априловска гимназия. Пред паметника на Васил Априлов се проведе тържествен ритуал.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *